Az ellenzéki szavazók elsöprő többsége szeretne közös listát

HírKlikk 2019. január 25. 17:42 2019. jan. 25. 17:42

Közös lista esetén akár verhető a Fidesz – állítja a Publicus Intézet és az ATV felmérése, amelyek szerint a nem kormánypárti szavazók teljes ellenzéki összeborulást akarnak a májusi szavazáson.

A Publicus Intézet kutatása szerint a választók 67 százaléka gondolja úgy, hogy az ellenzéknek teljes egységben (tehát a balpártoknak a Jobbikkal vállvetve) kellene ráfordulnia az európai parlamenti választásra. A szavazók 53 százaléka biztos abban, hogy ennek a legmegfelelőbb formája a közös lista.

Az ATV is megkérdezte a nézőit, miként gondolkodnak az ellenzéki összefogásról. A szavazásból egyértelműen kiderül, hogy a csatorna nézőinek körében is elsöprő többségben vannak azok, akik szerint az ellenzéki pártok sokkal sikeresebben szerepelhetnek, ha együtt szállnak ringbe a kormánypártokkal szemben.

A szavazásban résztvevők 79 százalékának az a véleménye, hogy akár így le is győzhetik az ellenzéki pártok a Fideszt, míg csupán 21 százalék állítja azt, hogy az ellenzék összefogással sem kerülhet többségbe.

 

Forrás: Hírklikk