Az önkormányzat nevében gyűjt aláírásokat a Mi Hazánk az V. kerületben

HírKlikk 2024. április 28. 06:30 2024. ápr. 28. 06:30

 Belváros-Lipótváros Polgármesteri Hivatal nevében gyűjt aláírásokat a Mi Hazánk. Úgy csöngetnek be, hogy az önkormányzattól jöttek, ami eleve megtévesztő. A kerületben fideszes vezetésű a hivatal.

Az önkormányzat a helyi érdekképviseletet jelenti, a polgármesteri hivatal pedig az önkormányzat szakapparátusa, és nem mellesleg hatóság, azaz jogkörei vannak.

Az V. kerületi Mi Hazánk szervezet hatósági bőrbe bújva gyűjt aláírásokat, ami törvénytelen, mivel a választó megtévesztése valósul meg. A Mi Hazánk akkor sem kereshetne fel választópolgárokat az önkormányzat/hivatal nevében, ha többségük lenne a testületben vagy ők adnák a polgármestert. Így pedig, hogy a szélsőjobboldali pártnak semmiféle képviselete nincs a kerületben, igazán bizarr a nevükben csengetni és aláírásért kuncsorogni.

A kerületben lakók az alábbiakról számoltak be nekünk: 

A Mi Hazánk aktivistáinak legfontosabb üzenete volt, hogy nem nácik, majd azért azt mondják, hogy a kerület tele van arab biznisszel.

Aláírás gyűjtés közben azzal érvelnek, hogy Magyar Péter liberális métely, Gyurcsány Ferenc alkoholista, Orbán Viktor háború párti, ugyanúgy, mint politikai ellenfelei.

Csendőrség felállítását szervezik és tervezik. (A kerületben erős a Polgárőrség jelenléte.)

Aki a Deák téren az óriáskerék (Budapest Eye) közelében leül egy padra, az szerintük mind buzi, transz és ebből következően a bűncselekményeket is ezen kisebbségek követik el.

Akik az egészségügy és oktatás helyzetéről érdeklődtek, nem kaptak feleletet. A szélsőjobboldali párt aktivistái azt sem tudták, hány gimnázium van a kerületben, valamint azt sem, hogy a kerületben ingyenes és azonnali például a CT-vizsgálat.

A Mi Hazánk aktivistáinak fogalmuk sem volt arról, hogy a térkövek java része mészkőből van, ami esős időben sok kisgyermek és nyugdíjas komoly sérülését okozza.

Valószínűleg Ásotthalomról szalasztották őket.

(A kiemelt kép csak illusztráció.)