Orbán rábeszélte Ferit, hogy legyen újabb öt évig polgármester

HírKlikk 2024. május 4. 18:35 2024. máj. 4. 18:35

Orbán Viktor titkos, előre csak a beavatottak számára ismert kampánykörútja során ezúttal Nyíregyházán tűnt fel. A miniszterelnök megismételte a Fidesz–KDNP szlogenjét, miszerint a választás tétje az, hogy „háborús bizottság és háborús többségű parlament alakul-e Brüsszelben”. Mint ismeretes, a miniszterelnök április 22-én egy nemesgörzsönyi magtárban indította el kampányát, majd a múlt hétvégén Budapesten turnézott teljes titokban.

Orbán, akárcsak pénteki rádióinterjújában, Nyíregyházán is háborúpárti Nyugatról, gyengülő Európáról, áruló, Nyugatról megvásárolt ellenzékről beszélt, majd rátért jövetel céljára: „Ma két okból jöttem el önök közé, túl azon, hogy mindig örömmel jövök. Az első, hogy rábeszéljük a Ferit (Kovács Ferenc polgármestert - a szerk.), hogy még az életéből adjon további öt évet ennek a városnak. A második ok, amiért eljöttem önökhöz, az az európai parlamenti választás. Ha nem hozzuk tűzbe az embereket az európai választás szempontjából is, akkor bajba kerülhetünk” – idézte Orbán Facebookra feltöltött videójából a Telex

A portál megjegyzi, hogy Kovács Ferencet nem kellett rábeszélni arra, hogy újrainduljon a polgármesteri székért: a városvezető már március végén bejelentette, hogy elfogadja a felkérést.

Forrás: Telex