Több mint 60 ezer ajánlást gyűjtött össze a szociáldemokrata-zöld szövetség

HírKlikk 2024. május 2. 12:11 2024. máj. 2. 12:11

A hatvanezer, a szükséges ajánlásszám háromszorosa és bizonyítéka annak, egyre többen támogatják azt a szövetséget, mely egy erős, szociáldemokrata, zöld Magyarországért dolgozik – jelentette be közös sajtótájékoztatón Tüttő Kata, az MSZP-DK-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje, Dobrev Klára, a hárompárti koalíció EP-listavezetője, valamint Barabás Richárd, a Párbeszéd – Zöldek társelnöke.

Tüttő Kata elmondta, az ajánlások jól mutatják, van igény egy másik ajánlatra Magyarország számára. Ez egy szociáldemokrata-zöld ajánlat, melyet mostanáig az önkormányzatokban vittek sikerre, de ezt ki kell terjeszteni az Európai Parlamentre is.

Hozzátette, az MSZP, a DK és a Párbeszéd nem egymást akarja legyőzni, pontosan ezért kötöttek szövetséget, hiszen együtt erősebbek, mint külön-külön. A koalíció célja az Orbán-rendszer leváltása. „Annak a rendszernek a lebontása, amelyik a magyarok vagyonát és a közpénzt kisajátítja. A változáshoz pedig nem elég csak Orbán Viktort leváltani, minden pártkatonát el kell zavarni, aki Magyarország kifosztásában segédkezett” - mondta Tüttő Kata.

Hozzátette, június 9-én emiatt a legerősebb ellenzéki szövetségként alternatív utat kínál a koalíció, de mindehhez szükség van a szavazókra is, támogatásukra, szavazatukra, mind az önkormányzati, mind az európai parlamenti választásokon, zárta gondolatait az MSZP alelnöke.

Dobrev Klára kiemelte, egyre többen akarják leváltani Orbán rendszerét kompromisszumok nélkül, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetségnek pedig pontosan ez a célja. Barabás Richárd rámutatott, a hárompárti szövetség értékeit megtartva fogott össze, a jelenlegi kormányt csak szociáldemokrata-zöld értékek mentén lehet leváltani.

Forrás: Hírklikk