Varga Judit nem maradt munka nélkül, valószínűleg több milliós fizetést kap

HírKlikk 2024. május 4. 19:00 2024. máj. 4. 19:00

Megtagadta a válaszadást Varga Judit megbízási díjáról a Közép-európai Akadémia, így nem tudható meg, havonta hány millió forintot keres a volt miniszter.

Azt is titkolt adatként kezelik, nem árulták el a Magyar Narancs kérdésére, hogy Varga tudományos oktatóként, kutatóként eddig mit teljesített.

Az viszont tudható, hogy a médiahatóság elnöke, Koltay Tamás 2022-ben 12 millió forintot keresett a Miskolci Egyetemhez tartozó akadémián, amely Schmidt Mária ingatlancégétől bérli budapesti székhelyét. Varga Judit a közép-európai jogtudósokat foglalkoztató professzori hálózat alapításának ötletgazdája volt, a szervezet végül őt magát is befogadta tudóstársként.

Legutolsó, 2024-es január 24-én készített országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatában 4-es besorolású sávot jelölt meg plusz jövedelemként, ami az akadémiától havi rendszerességgel érkező bruttó 1-5 millió forint közötti összeg. A pénzt tudományos kutatói és oktatói tevékenységért kapja.

A lap hiába kérte a Közép-európai Akadémiát, árulják el, hogy mennyit kap kutatói munkájáért, választ nem kaptak. Adatkiadási igényüket megtagadták, arra hivatkozva, hogy a szervezetük nem rendelkezik döntéshozatali joggal. Így nem lehet tudni, hogy az 1 vagy az 5 millióhoz van közel az összeg, esetleg azt meghaladja.

Forrás: Magyar Narancs