Magyar Péter színlelt öngyilkossága: ezúttal a lakájmédia sietett a Fidesz segítségére

Föld S. Péter 2024. május 6. 07:45 2024. máj. 6. 07:45

A Fidesz folytatja a nyájból elbitangolt fekete bárány lejáratását, a kormányhoz nagyon közeli Bors Online pedig ismét bebizonyította, hogy ha a pártérdek úgy kívánja, akkor bármire kapható, mert mindig van lejjebb. Ezúttal a Magyar Péter színlelt öngyilkosságával kapcsolatos mentőszolgálati jegyzőkönyvet „szerezték meg” és szivárogtatták ki. A magyar viszonylatban is meghökkentő eset kapcsán még sok a homály. Ami látszik: a Magyar-jelenségbe láthatóan belebénult Fidesz ismét magánéleti vonatkozásokkal próbálja lejáratni újsütetű, távolról sem nyeretlen kétévesnek látszó ellenfelét.

A mentőszolgálat esetlapjából kihámozható történet szerint tavaly februárban Varga Judit mentőt hívott a férjéhez, mert az azóta politikussá előlépett Magyar Péter öngyilkosságot színlelt. Ám mielőtt még a mentők megérkeztek volna, a magát élettelennek tettető Magyar „magához tért”, s közölte feleségével, hogy mondja le a mentőket, majd kabátot vett a pizsamájára és távozott a lakásból. Ennyi a történet dióhéjban, amelyet a Bors Online úgy tálalt olvasóinak, hogy Magyar pszichés zavarban szenvedő tinédzserként viselkedett. 

Nem tudhatjuk, mi az igazság ebben az ügyben, mint ahogyan még az sem tisztázott, hogy korábban a Mandiner miképp jutott hozzá a 2020 decemberi családi veszekedés – állítólag szigorúan bizalmasan kezelt – rendőrségi jegyzőkönyvéhez. Amit – akárcsak a Bors Online a mentőszolgálati anyagot – minden erkölcsi gátlás nélkül leközöltek.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint „az Országos Mentőszolgálat dokumentuma igen érzékeny személyes- és egészségügyi adatokat tartalmaz, ezek tulajdonosa maga Magyar Péter. Rajta kívül senki nem hozhatta volna nyilvánosságra ezen érzékeny adatokat, „ez ugyanis bűncselekmény”, s a mentőszolgálat vezetésének azonnal le kell mondania. A mentőszolgálat röviden és semmitmondóan reagált: „Az Országos Mentőszolgálat általi adatkezelés jelen esetre vonatkozó teljes szabályosságát vizsgálat keretében ellenőrizzük”.

Most tekintsünk el attól, hogy mit történt Varga Juditék lakásában 2020 decemberében (veszekedés stb.) és 2023 februárjában (színlelt öngyilkosság.) Azért érdemes eltekinteni a fentiektől, mert jelen pillanatban fogalmunk sem lehet arról, hogy mi az igazság. Magyar Péter szerint a 2020-as rendőrségi jegyzőkönyvet meghamisították – ez az állítás azóta is lóg a levegőben, nem cáfolta meg senki – a most napvilágra került mentőszolgálati dokumentumról pedig azt mondta, hogy a jereváni rádió hírére emlékezteti. (Az ismert viccnek az a poénja, hogy nem Moszkvában, hanem Tbilisziben, nem Volgákat, hanem Moszkvicsokat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.)

Azt viszont jegyzőkönyvek nélkül is tudni lehet, hogy a Fidesz fél. Legutóbb, vasárnap már a párt debreceni fellegvárába is betette a lábát az ellen, hogy tízezrek hallgatták a város főterén a Fidesz birodalmából elcsatangolt tékozló fiút. Ezért most a kapkodás, ezért kell őt a baloldalhoz sorolni és háborúpártinak nevezni. És persze azt is látni kell, hogy sem a rendőrségi jegyzőkönyvet „megszerző” és kiszivárogtató Mandiner, sem a mentőszolgálati jegyzőkönyvhöz hozzájutó és azt megszellőztető Bors Online nem a saját szakállára ment szembe a törvénnyel.

Merthogy, mint bizonyára az említett újságoknál dolgozó sajtómunkások is tudják, amit tettek, az minden bizonnyal bűncselekmény. Hogy valóban annak minősítik-e, az attól is függ, hogy lesz-e olyan hivatal, amely nem pártolja, hanem üldözi a bűnt. Ismerve a hazai gyakorlatot, nem nagy kockázat arra tippelni, hogy mind az említett sajtómunkások, mind a rendőrség és a mentőszolgálat illetékesei megússzák az esetet. 2006 óta ismert ugyanis Orbán ezzel kapcsolatos álláspontja: a jogászok majd kimosnak, oszt jó napot!