Az ország Janka nénije lánya és unokája nélkül tölti az ünnepeket

HírKlikk 2018. december 23. 06:44 2018. dec. 23. 06:44

Pásztor Erzsi, az ország Janka nénije nagyon szereti megadni a hagyományos módját az ünnepnek, így az ő otthonából sem hiányozhat a karácsony szelleme.

A színésznő életében komoly változások történtek, a lánya ugyanis Olaszországba költözött, és máig ott él.

- Sok-sok évig kijártam hozzájuk karácsonykor, amikor nem játszottam. Akkor az ő gyerekeivel, az ő családjával töltöttük az ünnepeket Olaszországban egész másképp zajlanak az események. A szenteste nem ünnep, csak az éjféli mise után kezdődik a karácsony. De a gyerekem bevezette a családjában, hogy ott is 24-én kezdődjön az ünnep. Emlékszem, ahogy mondta nekem: „Mimi, te el tudod képzelni, hogy délelőtt tízkor ülünk a karácsonyfa körül hálóingben, pizsamában, mert akkor jön a Jézuska?” – mesélte a művésznő a sorry! magazinnak.

Pásztor Erzsi idén nem tudja együtt tölteni a karácsonyt a lányával, mégis ünneplőbe öltözteti az otthonát.

- Azelőtt két karácsonyfám volt. A lányom, amíg itthon volt, a saját szobájába is szeretett volna karácsonyfát. Így a nagyszobában egy nagy fa volt feldíszítve, az övében pedig egy kisebb. Miután elment, még pár évig állítottam nagy karácsonyfát, akkor még élt az anyukám, az öcsémék is feljöttek hozzám Pécsről. De miután az anyukám meghalt, ez a hagyomány megváltozott. Mindig van fám, csak kisebb, az ajtót feldíszítem, és már csak saját magamért készülök a karácsonyra. Nagyon szeretem, ha hangulata van az ünnepnek! – jelenti ki a színésznő, aki idén a színházban és a keresztlányával tölti az ünnepeket.

- Egyelőre úgy tűnik, a lányom nem tud eljönni, és mivel az unokám épp Angliában dolgozik, így ő sem lesz itt. De nem leszek egyedül, a keresztlányommal fogom tölteni a szentestét, akivel már megbeszéltük, ki mivel készül az alkalomra.   

Forrás: sorry! magazin