A Forbes újságírója cáfolja Orbánt

HírKlikk 2019. január 10. 18:26 2019. jan. 10. 18:26

A csütörtöki kormányinfón Orbán Viktort többek között Mészáros Lőrinc meggazdagodásáról is faggatták. A hvg munkatársa megemlítette, hogy a kormányfő gyerekkori barátja lett az év leggazdagabb ember idehaza a Forbes összesített listáján, és szerette volna megtudni, mi erről Orbán véleménye.

A miniszterelnök erre úgy reagált, hogy "A miniszterelnöknek nem szabad foglalkoznia üzleti kérdésekkel", és szerinte két dologért szoktak fizetni a milliárdosok: azért is, hogy a listán legyenek, és azért is, hogy ne.

Az elhangzottakra Zsiborás Gergő, a Forbes egyik újságírója a Facebookon így reagált:

„A Forbes Magyarország újságírói maguk végzik a vagyonbecslést, amikor összeállítják a legvagyonosabb magyarok listáját. Ezt a munkát szakemberekkel együtt dolgozva végezzük évek óta. Munkánkat az amerikai anyaalap is rendszeresen ellenőrzi, főleg azért, mert ha valaki eléri az egymilliárd dolláros határt, akkor ők is auditálják a számainkat.”

 

A lap soha nem fogadott el pénzt sem azért, hogy belevegyenek egy nevet, sem azért, hogy kihagyjanak egyet a listáról - írta, bár elismerte, hogy voltak ilyen próbálkozások.

De „a listáinkon szereplő milliárdosok többsége ugyanakkor soha nem próbálkozott ilyennel. Mert ugyan igaz az, hogy a kormányzati udvartartásba tartozó milliárdosok látványosan gazdagodtak az elmúlt években, azt is látni kell, hogy a listáinkon rengeteg olyan üzletember szerepel, aki tiszteletben tartja a sajtó munkáját és nem vetemedne ilyesmire. Teljesen felesleges őket ilyennel sértegetni.”

Forrás: Facebook