A törvényhozás gyalázata

HírKlikk 2019. július 2. 14:44 2019. júl. 2. 14:44

A hírügynökségek és online lapok csak néhány perccel-órával ezelőtt közölték az érdeklődő nagyközönséggel, hogy a magyar Országgyűlés a demokrácia nagyobb dicsőségére kedd délelőtt elfogadta a lex Czeglédy, valamint az ennél lényegesen fontosabb lex Akadémia becenevű törvényeket.

1./ Aki  a jövőben büntető-eljárás hatálya alatt áll, képviselő-jelöltséggel nem szerezhet mentelmi jogot. (Ha már képviselő, mandátumát nem veszti el, maradhat honatya, mint Simonka György)

153 szavazat mellette, 26 ellene, 3 tartózkodás.

2./ A másik törvényben rögzítettek alapján az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat nevű műintézet (ingyen) megkapja a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteit, annak ingatlanvagyonát, a sikeres pályázatokat, szerzői és egyéb jogokat, és minden egyebet, ami a kutatók nevéhez köthető.

131 szavazat mellette, 53 ellene, s egy tartózkodás

Elmondható, tehát, hogy a törvényhozás működik. A demokrácia nem. Pontosabban Magyarországon pillananyilag ilyen a demokrácia. A balsors azzal vert  meg csaknem 200 embert, hogy országgyűlési képviselő legyen. A többséget Orbán karnagy úr vezényli, a  maradék egyharmad asszisztál és nyavalyog. Sem a többség, sem a kisebbség egyebet nem tehet. Akik igennel szavaztak, azokra most gyalázat száll! Akik nemmel, azok nyamvadt díszletként szolgáltak a többség gyalázatához. Nemet nyomtak ugyan, mégis elfogadták az elfogadhatatlant.

De olyan jó a langymeleg, történelmi házban üldögélni tisztes pénzért. Kissé húgyszagú ugyan a terem, de legalább semmit nem kell csinálni.