Ajka is csatlakozik az európai fiatalok ingyenes vasúti utazását biztosító programhoz

HírKlikk 2019. május 2. 08:00 2019. máj. 2. 08:00

Az MSZP EP-képviselője által életre hívott, az európai fiatalok ingyenes vasúti utazását biztosító programban Ajka is részt fog venni. Ujhelyi István, a kezdeményezés elindítója az ajkai fiatalok vendéglátója lesz, hogy megismerjék az európai intézményrendszert, amely a magyarokat akár saját kormányuk galádságai ellen is megvédik.

“Mennyivel szebb, mennyivel boldogabb ez az Európa, amelyben a népek egymás barátai és nem az ellenségei, mint az Európai Uniót megelőző időszakban, amikor háborúskodás volt jellemző” - jelentette ki Ujhelyi István az MSZP ajkai majálisán az általa kezdeményezett 18 év alatti fiatalok ingyenes európai vasúti utazását biztosító programra utalva.

Az MSZP EP képviselője Magyarország 15 évvel ezelőtti európai uniós csatlakozása kapcsán beszélt arról, mi késztette arra, hogy a fiatalok európai kultúrák megismerését segítő kezdeményezését elindítsa. “A politikai hatalmak akkor egymás ellen indították harcolni a fiatalokat, ahelyett hogy barátságok és szerelmek szövődtek volna ebben a korosztályban” - mondta.

Ujhelyi arra kérte a város polgármesterét, csatlakozzon ehhez a programhoz, ajánljanak fel európai vonatbérleteket a legjobb ajkai tanulóknak. Megígérte, az ajaki diákokat Brüsszelben ő fogja vendégül látni, hogy ismerjék meg az Európai Parlamentet és az európai uniós intézményrendszert. Azokat a szervezeteket, amelyek a magyaroknak a jövőt és biztonságot adhatják: “sokszor ők védenek meg a saját kormányunk galdáságai ellen” - állapította meg.

Forrás: Hírklikk