Csonka Pici is elmondta véleményét a kulturális tao megszüntetéséről

HírKlikk 2019. április 30. 10:49 2019. ápr. 30. 10:49

A 24.hu-nak adott terjedelmes interjút Csonka András, aki a kulturális tao megszüntetése kapcsán is elmondta a véleményét.

Csonka Pici szerint a színésznek kötelessége közéleti témákról beszélni, ez meg főleg érinti őket, ráadásul – ahogy fogalmazott - váratlanul jött.

Az tény, hogy voltak csalások, óriási visszaélések, ezeket nyilván tudta a szakma. Jó lenne, ha ezek megszűnnének, másrészt pedig igenis támogatni kell a színházakat, legalább a közönségért. Mert ők azok, akik a kezükben tartanak. Ha azt mondják, köszi, elég volt belőled, akkor vége. Ne pofára legyen kiosztva a támogatás – mondta.

Csonka András szerint az kapjon pénzt, aki megérdemli, aki bizonyított. Ne azok, akik egy vidéki művelődési házat se töltenének meg, ehhez képest arénákban, sportcsarnokokban látjuk őket bevattázott közönség (fizető nézők híján bárkit beengednek az előadásra, csak legyen valaki) előtt.

Csak az a közönség vezethet el a sikerig, aki valóban szeretné látni az előadást és igazán kíváncsi is rá – vélekedett a művész.

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható.

Forrás: 24.hu