Egy cégbe olvadnak Orbán vejének érdekeltségei

HírKlikk 2019. február 1. 07:26 2019. feb. 1. 07:26

Egy cégbe olvadnak Tiborcz István érdekeltségei, amelyek a Pesti Vigadóval szomszédos Dorottya-házból luxusszállót alakítanak ki – írja az Mfor.hu.

A Fortuna Pince Kft., a Viona Projekt Kft. és az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. a Dorottya Investment Zrt-be olvad be. A Viona és a Fortuna saját tőkéje negatív, előbbinek 204, utóbbinak 52 milliós mínusza van. Az Apáczai viszont 3,2 milliárd forint pozitív tőkét visz a zrt-be, amelynek saját tőkéje a vagyonmérleg-tervezet szerint mínusz 22,7 millióról 783 millió forintra duzzad.

Valamennyi társaság a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. érdekeltségébe tartozik, amelyben tavaly júniusban jegyezte be a cégbíróság Orbán Viktor vejének minősített többségi befolyását.

A cégösszevonás a portál szerint összefüggésben lehet azzal, hogy Tiborczék tavaly júniusban engedélyt kaptak arra, hogy a Pesti Vigadóval szomszédos Mahart-házból, valamint a Weber- és Münnich-házból álló tömböt luxusszállodává alakítsák. Tavaly júniusig Andy Vajnának is voltak ingatlanjai a Dorottya-házban, de eladta azokat Tiborczéknak, így már nincs akadálya a beruházásnak.

Forrás: mfor.hu