Egyenlő kampányfeltételeket követel az MSZP a pártoknak

HírKlikk 2019. május 3. 15:25 2019. máj. 3. 15:25

Közterületen álló villanyoszlopokra helyezi ki plakátjait péntektől az MSZP-Párbeszéd szövetség. Mivel továbbra sem egyértelmű, hova, mit és mennyiért lehet kitenni, tiszta és minden pártra egyformán vonatkozó feltételekre van szükség - jelentette ki Őrsi Gergely.

Négy hónapos jogi huzavonára volt szükség ahhoz, hogy a közterületen álló villanyoszlopokra díjfizetés nélkül helyezhesse ki választási plakátjait az MSZP - ismertette a párt januárban indított jogérvényesítési eljárásának eredményét Őrsi Gergely.

Az MSZP budapesti alelnöke a Nemzeti Választási Iroda előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: továbbra sem megnyugtató a helyzet, ugyanis tulajdonjogilag zavaros, melyik villanyoszlop kihez tartozik.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy évente módosítják a választási törvényt és a kapcsolódó jogszabályokat. “Azt követeljük, minden választási kampány előtt minden jogszabály legyen világos, hogy a pártok tudják, milyen feltételekkel hova és mit szabad kihelyezniük” - hangsúlyozta.

Azt követelik, hogy a nemzetközi tulajdonú energetikai cégek nyilvánítsák ki, folytathatnak-e kampányt a tulajdonukban álló felületeken: ne ködösítsenek, ne hivatkozzanak bonyolult használati szerződésekre.

A bizonytalanság ellenére megkezdik a közterületi kampányt, ahogy a Fidesz már megtette. Mivel a Kúria az MSZP beadványát elfogadta, követelik az igazságos, mindenkire vonatkozó, pártfüggetlen feltételek biztosítását.

Forrás: Hírklikk