Hallgat a Fidesz a miskolci hangfelvétel-botrány kapcsán

HírKlikk 2019. október 11. 15:20 2019. okt. 11. 15:20

A napokban a Hírklikk által nyilvánosságra hozott, kamujelölt-leleplező hangfelvétellel kapcsolatban számos kérdést szegezett a Fidesznek a Velünk a Város egyesület. Mindeddig azonban nem kaptak választ.

A kérdések érthetően kínosak, így feltételezhetően szívesen halasztanák a válaszadást a választások utánra. Akkor egyébként valószínűleg muszáj lesz elmondaniuk a részleteket, mert egy magánszemély, továbbá az MSZP és a Jobbik is feljelentést tett az ügyben. (A hangfelvétellel ide és ide kattintva ismerkedhet meg, aki még nem tud róla.)

Mivel választ nem kapott, a Velünk a Város egyesület hozzánk fordult, hogy legalább kérdéseiket közöljük. Az alábbiakban eleget teszünk a kérésüknek:

A miskolci Velünk a Város egyesület kérdései a Fidesz városi szervezete és a Tóth Ákos-ügy érintettjei felé:

- Mikor tervelték ki, hogy a miskolci választók becsapása érdekében létrehozzák az Új Lendület kamuegyesületet? Alakszai Zoltánnak mi volt ebben a szerepe?

- Ha azt sem tudják az Új Lendület jelöltjei, hogy melyik a körzetük (ahogy beismerte egyikük a hangfelvételen), akkor ki gyűjtötte össze az induláshoz szükséges ajánlásokat?

- Miből fizette az Új Lendület az óriásplakátokat, citylightokat, plakátokat, szórólapokat, reklámajándékokat, a FB-on szervezett nyereményjáték nyereményeit? (amelyek óvatos becslés alapján legalább 30 millió forintot tesznek ki)

- Milyen tartalmak előállításában vett részt, és hányszor tartott eligazítást az Új Lendületnek Zárug Péter Farkas, a miskolci fidesz kampányfőnöke?

- Kik vettek részt Zárug Péter Farkason, a miskolci fidesz kampányfőnökén kívül a csalásban? Részt vett-e Kovács Zsolt, akit már megneveztek korábban választási csalással kapcsolatban? Részt vett-e Alakszai Zoltán, akinek a jegyzősége alatt történhetett Miskolc talán legnagyobb választási csalása?

- Mennyi pénzért vállalták a jelöltséget az Új Lendület képviselőjelöltjei?

- Mennyit fizettek Kopcsó Gábornak, hogy beszervezze a jelölteket? Milyen adósságait törölték el? És ki törölte azokat el?

- Kitől kapták a jelöltek az Új Lendület a Városért egyesület nyilatkozatában megfogalmazott kampányköltség keretet? "az egyes jelöltekre eső kampányköltség keretet"

- A városi média által szintén reklámozott Pakusza Zoltán, a Hazánk Mozgalom jelöltje csak hirdetési felületet kapott a Mikomtól vagy mást is a Fidesztől?

- Mikor kérnek bocsánatot a miskolciaktól?