Hende Csaba, a hazaárulózó hazaáruló

Föld S. Péter 2019. szeptember 26. 11:16 2019. szept. 26. 11:16

„Hazaáruló, hazaáruló” – Hende Csaba volt honvédelmi miniszter, az országgyűlés fideszes alelnöke kérésére skandálta ezt Szombathelyen a közönség Balázsy Péter kormánypárti polgármester-jelölt kampányrendezvényén. Megszokhattuk már ezt, írhatnám megszokásból, de valójában nem lehet, és nem is vagyunk hajlandók megszokni, hogy a kormánypárt prominensei rendre hazaárulónak nevezik azokat, akiknek mindössze annyi a bűnük, hogy másképp szeretik közös hazánkat, mint Orbán Viktor.

A hétfő esti szombathelyi rendezvényen miközben az ellenzék polgármester-jelöltjének, Nemény Andrásnak az arcképét vetítették a falra, menekültek gyűrűjében, ahogyan az ilyen helyeken elvárás, Hende azzal hergelte a közönséget, hogy kiabálják kórusban: hazaáruló.

Elmondanám Hende Csabának, hogy ki a hazaáruló. Lassan írom, hogy ő is megértse. Hazaáruló az, aki olyan pártnak a tagja, szimpatizánsa, szavazója, mely párt árt Magyarországnak, rosszat tesz a magyar embereknek. Leépíti a jogállamot, földbe döngöli a sajtószabadságot, leharcolt csatatérré teszi az egészségügyet, lebutítja az oktatást. Hazaáruló az, aki lesajnált, utált helyet csinál a hazából, olyan országot, melynek vezetőivel már csak keleti diktátorok és nyugat-európai félfasiszták állnak szóba, tisztességes demokrata kerüli őket, mint a középkorban a leprás embert.

Hazaáruló az, aki hazudik a magyaroknak, nagy nemzetről hadovál nekik, miközben múltba néző, árvalányhajas, hátrafelé nyilazó, másokkal és saját démonaival harcoló országot csinál a hazájából.

Hende úr, mi kórus nélkül is tudjuk, hogy Önök hazaárulók. Ezért, ha egy Önhöz hasonló hazaáruló hazaárulónak nevez, büszkén vállalom. Árulom a hazám, bankkártyás fizetés, lehetséges, rezsiutalványt, zsák krumpliért megvásárolt szavazatot beszámítok.