Ki nyeri az előválasztást? Itt az utolsó online szavazás!

HírKlikk 2019. június 24. 14:04 2019. jún. 24. 14:04

Budapest nagy része előválasztási lázban ég. Az ellenzéki pártok minden energiájukat összeszedve mozgósítják a választóikat. A közvélemény-kutató cégek és a politológusok ellentmondásos információkat közölnek a jelöltek esélyeit illetően. Nem csoda, ha sokak számára teljesen zavaros a kép.

A köztévében például Kálmán Olga győzelmét jósolják, miközben a Závecz Research hétvégén publikált kutatása szerint egyértelműen Karácsony Gergely vezet.

Amíg az IDEA intézet legfrissebb kutatása Kálmán Olga győzelmét jósolja, addig ezt sokan csak kampányfogásnak tartják, mivel a pletykák szerint Böcskei Balázs, a cég vezetője korábban szerződéses viszonyban állt a Demokratikus Koalícióval.

A Publicus intézet igazgatója szerint, a jelentős városvezetői tapasztalattal rendelkező Karácsony Gergely egyértelműen nagyobb potenciállal bír, mint a másik két jelölt.

Egy biztos: az ATV által rendezett és élőben közvetített Előválasztási vita 2019-et 310 ezren néztek végig, de a műsor ideje alatt több mint 700 ezer ember nézett bele a mérések szerint. Szóval, hatalmas az érdeklődés az iránt, hogy ki lesz Tarlós István kihívója az őszi önkormányzati választáson.

Az információk sűrűjében mi is szeretnénk tisztább képet kapni, így megkérjük olvasóinkat, hogy a jelöltekről kialakult véleményüknek megfelelően (szakmai felkészültség, szimpátia) jelöljék be a Hírklikk által indított szavazáson, hogy Önök szerint ki nyeri az előválasztást!

(Az egy napig tartó szavazás IP-cím alapon történik, így minden olvasónk csak egyszer adhatja le voksát.)

Forrás: Hírklikk