Mészáros Lőrinc kötötte be a gázt a Takarékbank vezéréhez

HírKlikk 2018. december 2. 09:17 2018. dec. 2. 09:17

Egyik napról a másikra jött rá, hogy érdekli a bankszakma, nem érezte luxusnak Garancsi István 17 milliárdos magánrepülőjét, és nem fél senki bukásától – erről is beszélt Vida József, aki az e heti HVG Portré rovata mutatott be.

„Mészáros Lőrinc szabadított meg a tüzelőhordástól, amikor bekötötték hozzánk a gázt, onnan a személyes jó viszonyunk” – mondta Vida József, a Takarékbank Etyekről származó elnök-vezérigazgatója a HVG-nek.

Pályafutásának kezdetére úgy emlékszik vissza: „Egyik napról a másikra rájöttem, hogy érdekel a bankszakma, s amikor szembejött a Citibank ajánlata, váltottam. Az a nő, akivel 17 évig együtt éltem, s aki a mai napig társam a leonbergi kutyák tenyésztésében, az ELTE-n végzett német–magyar szakos tanár. Sosem lehetett igazam vele szemben, mert nem volt diplomám. Szereztem hát ötöt is, aztán már néha lehetett nekem is igazam. Egyszer csak olvastam egy álláshirdetést, hogy a Takarékbank régióigazgatót keres Székesfehérvárra.”

Arra a kérdésre, hogy szó sem esett-e pénzügyekről Garancsi István 17 milliárdos luxusrepülőjén, amelyen a minap együtt utazott Mészárossal és a miniszterelnökkel, azt válaszolta: „nem éreztem luxusnak. Afrikába 44 milliárdos géppel mentem a Széchenyi Zsigmondról szóló film forgatására, igaz, az a Qatar Airwaysé”.

Arról, hogy ha változnak a szelek, ő bukhat-e, Vida úgy vélekedik: "kihívás mindennap egy hétezer fős bankcsoportot igazgatni, de ha egyszer ennek vége szakad, akkor is boldog leszek. Legfeljebb visszamegyek szakácsnak."

Forrás: HVG