Orbán gyászkerítés mögött, rettegve évértékel

Gréczy Zsolt 2019. február 10. 11:06 2019. feb. 10. 11:06

Példátlan dolog történik Magyarországon. A mindenkori miniszterelnök úgy szól közönségéhez, hogy odakint a teljes környéket lezárták, és fekete kerítéssel vették körbe a beszéd helyszínét.

Orbán tényleg szánalmas. Ez az ember retteg. Ha tényleg olyan jól megy itt minden, hogy a madarak is a miniszterelnök és a Fidesz dicsőségét zengik, akkor mi szükség van erre a bezárkózásra? Diktátorok rendelnek meg maguknak ilyen védelmet, nem demokraták. Csak szólok: Gyurcsány Ferenc ilyet sose csinált...

Mi járhat ennek az embernek a fejében, hogy a fél Várat lezárja? Aggódik a délutáni, ellene rendezett tüntetés miatt? Mi ez a gyávaság? Normál rendőri biztosítással már nem megy? És mit fognak gondolni a "polgári" meghívottak, amikor megérkeznek a város normál működésétől hermetikusan elzáró fekete paravánok mögé? Hol a magabiztosság? Vagy pontosan tudják, hogy egyre nagyobb az elégedetlenség? Nincs aki szóljon a megzavarodott diktátornak, hogy Te, Viktor, nem túlzás ez? Mit üzenünk ezzel magunkról? Félelmet? Aggódást? A néptől való távolodást, elzárkózást? 

Pedig olvasom, hogy nagy családpolitikai izét akar bejelenteni. A családok már jeleztek. Hatszázezer magyar ment ki és egyre kevesebb gyerek születik. 

Szóval, van oka aggodalomra Orbánnak. Tegyünk róla, hogy ennél már csak kellemetlenebbül érezze magát.