Orbánt nem érdeklik a korrupciós vádak

HírKlikk 2019. január 14. 07:29 2019. jan. 14. 07:29

Nem fenyegetik Orbán Viktor hatalmát a környezete gyors meggazdagodása miatt kapott bírálatok, mert a lakosság nem ítéli el igazán a korrupciót – ezt emeli ki a Le Monde, a Transparency magyarországi igazgatójának véleményét idézve a miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatója kapcsán.

A párizsi Le Monde azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor nem volt hajlandó válaszolni a hozzá közel állók gazdagodásával kapcsolatos kérdésekre, a Transparency International nevű nem kormányzati szervezet magyarországi ügyvezető igazgatója, Martin József Péter véleményét idézi - hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

E szerint a korrupciós vádak miatt jelenleg nem aggódik túlságosan a miniszterelnök, a vádak nem fenyegetik hatalmát, a lakosság ugyanis nem ítéli el a korrupciót olyan határozottsággal, mint ahogyan azt várni lehetne. Magyarországon az emberek azt mondják, korrupció mindig is volt. 

A felmérések egyébként azt mutatják, hogy a magyarok 70 százaléka elsősorban a rádióból és a televízióból tájékozódik, és ez a média az RTL és az ATV kivételével nem tekinthető szabadnak. Egyébként pedig a gazdaság szilárd, bár az elért jó eredmények rövid távra szólnak – olvasható a Le Monde cikkében.

Forrás: Klubrádió