"Posztbolsevik puccskísérlet Szombathelyen"

HírKlikk 2019. március 13. 20:00 2019. márc. 13. 20:00

Visszahívta a fideszes delegáltakat az önkormányzati cégektől a város testületi ülésén a szombathelyi ellenzék, egyben migrációt vizsgáló bizottságot is felállítottak – írta az Index.

A lap szerint a testületeket ellenzéki képviselőkkel töltötték fel.

A városban január végén vette át a hatalmat az ellenzék a közgyűlésben, miután Molnár Miklós alpolgármester az ellenzékkel szavazott, ezzel a saját leváltására tett indítványt is leszavazták, ahogy a Puskás Tivadar fideszes polgármester által összeállított napirendet. 

Szombathelyen ráadásul nemrég összefogott az ellenzék, és közös jelöltet is indítottak az őszi önkormányzati választásra.

Az ellenzéki többség a mai döntést azzal indokolta, hogy fontos, hogy a közgyűlésben jelen lévő pártoknak, politikai szervezeteknek rálátásuk, ellenőrzési lehetőségük legyen a közpénzt is felhasználó, önkormányzati tulajdonú cégek felett.

Puskás Tivadar viszont a közgyűlésen többször is "posztbolsevik puccskísérletről" beszélt.

Mivel a közgyűlésen a fideszes képviselők rendszeresen "bevándorláspártinak" nevezik a balosokat, az MSZP-s Nemény András felvetette, hogy hozzanak létre egy bizottságot a Szombathelyt érintő migráció vizsgálatára.

Azt néznék meg, hogy eddig mit tett a város a migráció megakadályozására, és a letelepedési kötvényesek és az ukrán vendégmunkások jelenlétét is megtárgyalnák.

A Fidesz tartózkodott, az új többség viszont megszavazta a bizottságot.

Forrás: Index