Száz metrót, ezeret!

Föld S. Péter 2019. július 18. 08:36 2019. júl. 18. 08:36

Én, III. Napégette Bornírt király, uralkodói hatalmamnál fogva úgy rendelkezem, hogy szeptember havának egyedikétől, a szentendrei HÉV vonal neveztessék 5-ös metrónak. Ezt a döntésemet az alattvalók jóléti közhangulatának emelése indokolja, ezért ezen parancsom ellen sem tiltakozásnak, sem fellebbezésnek helye nincs. Morogni szabad.

További rendelkezések. Én, III. Napégette Bornírt király ezennel megparancsolom, hogy a Moszkva Kálmán téri mozgólépcső a jövőben 6-s metró néven említessék. Azaz, mindenki köteles ezt a mozgólépcsőt 6-os metróként hivatkozni, szóbeli, illetve írott szövegeiben ezen a néven nevezni.

A Libegő Jánoshegyi szakaszát 7-es metrónak neveztetem, a Zugligeti végállomás 8-as metróként említessék. Mindezen parancsaim a fővárosi alattvalók jobb életminőségét szolgálják, mely számomra nem öncél, hanem az alattvalók megelégedettségi fokának növelése céljából hozott uralkodói kegyként felfogható intézkedés.

Én, III. Napégette Bornírt király, úgyis, mint felvilágosult uralkodó, már régóta rájöttem, hogy az elégedett alattvaló nem renitenskedik, nem csápol az utcán mindenféle csúnyaságokat vágva a felsőbbség fejéhez, és szent meggyőződésem, hogy a boldog alattvaló a következő választáson is királyára fog szavazni.

Tervezem továbbá, hogy a nagyobb bevásárlóközpontok mozgólépcsőit 9-es metróként lesz kötelező hivatkozni - ez a parancsom is az alattvalók érdekét szolgálja. A körúti villamosok, valamint a villamospótló buszok a 10-.es, 11-es, valamint emelkedő számsorrendben további metróvonalként lesznek nyilvántartva.

Szándékaim szerint ezekkel az intézkedésekkel nemcsak az alattvalók közhangulata javul, de ha lesznek elegen, akik elhiszik azt a baromságot, hogy a szentendrei HÉV valójában 5-ös metró, akkor az én királyságom ideje is újabb öt évvel meghosszabbodik. Márpedig, nekem ez még az alattvalók boldogságánál is fontosabb.

A jövőben még további, ugyancsak kötelező érvényű jóléti intézkedéseket készülök kihirdetni, ezek előkészítése folyamatban van. A részletekről majd akkor nyilatkozik az udvar, amikor azok már nem lesznek nagyon sok évre titkosítva.

Kelt, ma, aláírás: Én, Harmadik Napégette Bornírt király, sk.