Tarlósban már nem bízik a Fidesz

Kardos Ernő 2019. augusztus 9. 14:11 2019. aug. 9. 14:11

A jelek szerint a Fidesz már tényleg nem bízik Tarlós Istvánban. Ami nem is csoda, mert a főváros utcáin hemzsegő patkányok máris csökkentették a főpolgármester őszi győzelmi esélyeit. Nem beszélve a gőzkamrára emlékeztető metrókocsikról, a jövőbe vesző metrófelújításról. De az elviselhetetlenül zajos Ferihegy, jobban mondva Liszt Ferenc repülőtér is csak tovább rontja Tarlós esélyeit. A parkolási rendszer körüli korrupció, vagy az „orbáni helytartó”- cím pedig csak hab a tortán.

Ezért aztán a kormányzópárt úgy próbálja Tarlós esélyeit javítani, hogy az ellenzéket szétforgácsolja. Meg beveti a csodafegyvert, s a herevasalásban már jelentős érdemeket szerzett Berki Krisztán segítségével próbálja Karácsony Gergely szavazóit megosztani.  Berki persze cáfolja, hogy a Fidesz megbízásából haknizik, de kétségtelennek látszik: a kormányzópárt legújabb politikai innovációja éppen Berki Krisztián.

Ne tessék hangosan röhögni, hisz maga a médiaceleb a legkomolyabban, s persze büszkén nyilatkozta, hogy a herevasalást kis hazánkban először rajta alkalmazták, s talán még az elnevezést is neki köszönheti ez a kis ország. Továbbá az általa közzétett video szerint évente vissza is jár kezelésre, így aztán komoly garancia van arra, hogy Berki feszes herével és ágaskodó öntudattal indul majd a főpolgármesteri címért. Valljuk be, ez azért megnyugtató.  

Abban is megegyezhetünk, hogy Berki Krisztián az egyik legalkalmasabb személy a főpolgármesteri pozícióra, hisz a rázós ügyek intézéséhez neki papírja is van. Ifjú korában villanyszerelői képesítést szerzett. Akik pedig csak egyszerű focistát látnak Berkiben, természetesen tévednek. Mindössze két évig, 2006-ig volt az FTC szerződtetett labdarúgója, s a szédítő karrierről illik tudni, hogy emberünk egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára. Viszont ki ne emlékezne arra, hogy Berki szépen helytállt a Hajdúnánás ellen, 2004. július 3-án. A wikipédia emlékeztet rá, hogy a kapus 8 gólt is beszedett a Balatoni FC és a Diósgyőr színeiben.

Ilyen legendásnak tekinthető futballista múlttal a háta mögött nem csoda, ha Berki Krisztián három évig volt a Ferencváros Zrt. vezérigazgatója, közben villanyszerelő képesítéssel a tarsolyában járt a Testnevelési Egyetem menedzser szakára is, de sajnos arról nem tudunk, hogy végül sikerült-e a diplomát is megszereznie. Mindenesetre az önmagát testépítőnek tartó Berki ezek után tévés karrierjét kezdte építgetni. Feltűnt több TV2-es műsorban, főszereplője volt néhány közéleti botránynak, különc életvitelt folytatott. Még barátnője bugyijának fotóját is kitette az internetre, persze szex után.

Ja, majd elfelejtettem, hogy 2019 májusában Berki Krisztán bíróság elé állt, a vád szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalást követett el. Büntetésül egy év letöltendő börtönt, és vagyonelkobzásul 5 milliós büntetést kapott. De miután a ma már önmagát főpolgármester-jelöltnek tartó médiaceleb elismerte bűnösségét, ezért felfüggesztett börtönre enyhítették a büntetését. Ennek azért is örülhetünk, mert ráér kampányolni a főpolgármesteri címért.

Egyértelmű tehát, hogy a kormánypárt talán a legalkalmasabb jelölttel próbálja Tarlós István esélyeit növelni. Berki szereti a focit, elég agresszív – nem annyira, mint Tarlós – viszont egyelőre semmiféle programja nincs, csak vasalt a heréje. Nem állítjuk, hogy ilyen sok pozitívum mellett akár kormánytag is lehetne, de a főpolgármesteri címre bizonyára ráhajthat. Berki szerint Tarlós lehetne a helyettese, mert hasonló a világlátásuk.

Ezek után egyáltalán nem meglepő, ha Berki Krisztián kapott még egy kis hátszelet e politikai karrierhez: műsorvezető lesz a Sláger tv legújabb műsorában. Egyelőre azonban Berkinek erkölcsi dilemmái is vannak, összeegyeztethető-e a kettő, mindenesetre az nyilatkozza, hogy leginkább a fővárosra akar koncentrálni, de bevállalná a műsort is. Pénzre nagyon nincs szüksége, mert lapinformációk szerint évente százmilliót keres a kormányközeli TV2-nél, adót azonban nem fizet. Cége ellen fizetési meghagyás van érvényben, de a jelek szerint az adóhivatal vele szemben tehetetlen. Ugyanis a cég saját bevallása szerint amerikai címre van bejelentve.

Ezek után logikusnak tűnk, hogy ha Berki jó eredményeket érne el a főpolgármesteri címért folyó küzdelemben elindulhatna akár New Yorkban is, hisz vasalt herével, és jólfésült frizurával ott is szédítő karriert lehet befutni.