Tragikus fordulatot vett a kútba zuhant spanyol kisfiú mentése

HírKlikk 2019. január 26. 10:08 2019. jan. 26. 10:08

Megtalálták a 100 méter mély kútba zuhant kétéves kisfiú holttestét a dél-spanyolországi Andalúziában – írja a BBC.

Mint ismert, a kétéves Julen tizenkét nappal ezelőtt tűnt el egy szűk, 25 centiméter átmérőjű kútnyílásban családja szeme láttára Totalán település egyik birtokának hegyvidéki területén.

A mentési munkálatokat kezdettől fogva rendkívül nehéz körülmények lassították, mivel egy megműveletlen, sziklás területről van szó, ahol ráadásul attól is kellett tartani, hogy beomolhat a kút járata, amelybe a gyerek beleesett – foglalta össze az MTI.

Végül egy munkagéppel egy 1,20 méter átmérőjű járatot fúrtak a kútnyílással párhuzamosan, attól négy-öt méterre. A járatot kibélelték, hogy biztonságos legyen és ne omoljon be, majd egy speciális fémvázas kapszulában leeresztették a szakképzett bányamentőket, akik kézi erővel kezdték meg összenyitni vízszintesen a két egymás mellett haladó járatot.

A mentőcsapat szombat hajnalban érte el azt a helyet, ahol feltételezték a kisfiút, ám a legnagyobb sajnálatra, már csak az élettelen testét tudták a felszínre hozni – jelentette be Alfonso Rodriguez Gomez de Celis, az andalúziai kormány képviselője.

Közben a spanyol csendőrség nyomozást indított annak kiderítésére, hogy a kutat illegálisan fúrták-e, ugyanis a helyi önkormányzat állítja: nem adott arra engedélyt.

Forrás: MTI/Hírklikk