Újabb botrány tépázhatja a magyar rendőrség hírnevét

HírKlikk 2018. december 2. 06:00 2018. dec. 2. 06:00

Sajtóhírek szerint napokig nem tudták a nyíregyházi rendőrök, hogy az udvaron álló autó csomagtartójában egy 21 éves nő holtteste van elrejtve. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség korábban csak annyit közölt, holttestet találtak annak a mátészalkai férfinak az autójában, aki a múlt héten életveszélyesen megsebesített egy bolti eladót Nyíregyházán. A rendőrség szerint a nőt megölték.

Az már korábban kiderült, hogy a holttest napok óta a kocsiban lehetett, az viszont új információ, hogy a rendőrök ezt csak később vették észre. Az autó pénteken került a kapitányságra, de csak hétfőn vizsgálták át, ennek okairól eltérő információk vannak – írja a hvg.hu.

Míg a Blikk névtelenséget kérő forrásokra hivatkozva arról ír, engedély hiányában nem tudták azonnal felnyitni az autót (az ugyanis nem a gyanúsítotté, hanem annak apjáé), addig az Index szerint a túlórák rendkívüli szigorítása miatt nem tudták átnézni már pénteken az autót, csak hétfőn, a kocsi tulajdonosának jelenlétében.

Mindkét laphoz illetve a hvg.hu-hoz érkezett olyan információ, hogy az esetnek személyi következményei vannak - egy vagy két ember állítólag a megbízatása visszavonását kérte -, azonban a portál erre vonatkozó kérdéseire az ORFK nem válaszolt.

Forrás: hvg.hu