A legerősebb bőrszépítő ételek, amik gyönyörű bőrt eredményeztek

HírKlikk 2023. március 10. 19:50 2023. márc. 10. 19:50

Régóta mondják, hogy „az vagy, amit megeszel”, tehát az ételnek nagyon is van befolyása arról, hogy milyen a bőrünk. A következő ételek belülről teszik feszesebbé, ragyogóbbá az arcot, és késleltetik az öregedést.

Bár arcápoló termékekkel nagyon sokat lehet tenni a bőrért, a valódi bőrápolás igazából a helyes életmóddal kezdődik – írja a Femina.

Vannak bizonyos ételek, amelyek rendszeres fogyasztása belülről szépíti meg az arcot, és segít a fiatalos bőrkép megőrzésében, a ráncok megjelenésének késleltetésében, valamint egységesebbé, üdébbé teszik a külsőt. 

  • paradicsom – kiváló C-vitamin-forrás, gazdag karotinoidokban, például likopinban, tele van antioxidánsokkal, így ragyogóbbá, egységesebbé teszi a bőrt;
  • brokkoli – a cink, a béta-karotin, illetve az A- és C-vitamin – segít az oxidatív stressz csökkentésében, valamint védi a bőrt, így az kevésbé lesz ráncosodásra, kiszáradásra hajlamos;
  • dió – kiváló forrása az esszenciális, omega-3 és omega-6 zsírsavaknak, a cinknek, valamint az E-vitaminnak, így segít a gyulladások csökkentésében;
  • olívabogyó, olívaolaj – tele vannak telítetlen zsírsavakkal, antioxidánsokkal. Rendszeres fogyasztásuk a bőrt, a hajat és a körmöt is szebbé, egészségesebbé tesz;
  • szőlő – a benne található ellagsav és rezveratrol segítenek az oxidatív stressz és a szabad gyökök elleni harcban, csökkentik a gyulladásokat;
  • édesburgonya – sok benne a C-vitamin, a béta-karotin, ami az A-vitamin előállításához szükséges. Segít a sejtek fiatalságának megőrzésében, lassítja az öregedést;
  • avokádó – gazdag egészséges zsírsavakban, így hozzájárul a bőr teltségéhez, rugalmasságához és hidratálásához, kiváló E- és C-vitamin-forrás, így a kollagéntermelés fokozásában is nagy szerepe van;
  • tőkehal – gazdag esszenciális zsírsavakban, így hozzájárul a bőr hidratáltságához, feszességéhez, csökkenti a szárazságot, szebbé teszi a bőrképet;
  • csontleves – kalciumot, magnéziumot, aminosavakat és kollagént tartalmaz, utóbbi összetevője segíti a bőr feszességének, rugalmasságának és simaságának megőrzését;
  • kaliforniai paprika – kiváló karotin- és C-vitamin-forrás, segíti a kollagéntermelést, felveszi a harcot a ráncokkal, és erősíti, feszesíti a bőrt.
Forrás: femina.hu