A szemétnek mennie kell!

Valentin 2022. április 16. 05:30 2022. ápr. 16. 05:30

A szervezetünkben évente négy kilógrammnyi felesleges méreganyag halmozódik fel, tartósított élelmiszerekből, rovarirtókkal kezelt növényekből, klórozott ivóvizből, a szennyezett levegőből, valamint vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményekből.

Léböjtkúrának nevezzük, amikor szilárd étkeket nem veszünk magunkhoz, csak folyadékokat: ásványvizet, gyógyteát, zöldség és gyümölcsleveket, esetleg zsiradék hozzáadása nélkül készített leveseket.

 A léböjtkúra célja, hogy a megnövelt folyadékbevitel feloldja a lerakódott méreganyagokat és kimossa őket a szervezetünkből.

Ha gyümölcslevekkel szeretnénk kiegészíteni a méregtelenítést, akkor célszerű olyan gyümölcsök és zöldségek levét fogyasztanunk, amelyek nem növelik meg a gyomorsavszintünket, és így az étvágyunkat sem.

Ilyenek a zellerlé, céklalé, almalé, őszi- és sárgabaracklé, és az ananászlé. A legjobbak természetesen a friss gyümölcsből házilag készített levek, de kiváló méregtelenítő ital a kínai zöld tea és a friss vagy szárított csalánlevélből főzött tea is. Kötelező a napi 2,5-3 liter folyadék elfogyasztása.

A helyesen végzett böjt a legtöbb szervi megbetegedésnél terápiás sikert hoz. Ennek oka, hogy a megtisztult szervezetben jobbak a regenerációs folyamatok és a gyógyászati céllal bejuttatott orvosságok vagy táplálék-kiegészítők is hatékonyabban tudnak felszívódni.

A léböjt során előfordulhat fejfájás, hasmenés, vagy bőrkiütés, de ezek a tünetek együtt járhatnak a méreganyagok távozásával. Ilyenkor ne hagyja abba a kúrát, hanem igyon még több folyadékot!

Az ivóléböjttel egyenértékű folyamatos mérgetelenítő hatást érhetünk el, ha minden nap antioxidánsokban gazdag, ionizált lúgos vizet fogyasztunk.

Az eredmény erősebb immunrendszer, több energia, jobb emésztés és erőnlét.