Pesty László is elmondta a véleményét Magyar Péter bombájáról és Varga Judit viselkedéséről

HírKlikk 2024. március 28. 18:00 2024. márc. 28. 18:00

Pesty László elképzelhetőnek tartja, hogy Varga Judit kényszer alatt teszi, amit tesz, miként azt is, hogy nem ő, hanem a rogáni propaganda készítette a nem is általa kezelt Facebook-oldalán megjelent bejegyzéseket. A dokumentumfilmes még ennél is meredekebb kijelentéseket tett a Magyar Hangnak adott interjújában a Magyar Péter-ügyről. Bombának nevezte az  általa közzétett, Rogán Antalra és az ügyészség függetlenségére is terhelő hangfelvételt, s azt tanácsolta az ellenségeinek, hogy ne bízzák el magukat vele szemben. Az is kiderült, hogy Varga Judit a barátja, s nem tudja, melyik ujját harapja meg.

Nem kíméli a rogáni propagandagépezetet és általában a NER-világát Pesty László a Magyar Hangnak adott interjújában. A Pesty Fekete Doboz és a Gerilla alapítója ebben mint barátjáról beszélt a volt igazságügyi miniszterről, akivel a minap váltott üzenetet, de azt is hozzátette: „hadd mondjak annyit erről az egész, abszurd Varga Judit-Magyar Péter ellentétről, az én szemszögemből:,Tudja, milyen nehéz egy focimeccsen egyszerre drukkolni mindkét csapatnak?”

Az interjú talán legütősebb része az, amikor az évtizedeken át lojális fideszes a következő gondolatmenetet vezeti le: „ne zárjuk ki, hogy valós, házasságon belüli sérelmekről is szó van. Tisztelem, amit a volt miniszter asszony nyilatkozik és tisztelem a lojalitását és hűségét, de azért a kisördög, ugye... azt beszélik a városban, hogy Novák Katalin sem önszántából írt alá. Ha ez így van, akkor nem zárható ki az sem, hogy Varga Juditot is zsarolják. Kisgyerekeik vannak, könyörgöm! Már fél évvel ezelőtt azt mondtam, hogy lassan kezdünk úgy kinézni, mint 1923, Szicília.”

Ezzel együtt is igen óvatosan fogalmaz Pesty, aki több kérdésre sem ad egyenes választ, a többi között azokra, amikor az újságíró azt firtatta, vajon a volt igazságügyi miniszter maga kezeli-e a Facebook oldalát, ő írja-e a posztokat. De azért van, amire fekete-fehér választ hallunk tőle. Megerősítette, hogy bombát dobott le a hangfelvétellel Magyar, bár „Érzésem szerint nem atomot, de ha figyelembe vesszük, hogy a hangfelvételen elhangzottak súlyosan terhelő információkat tartalmaznak Rogán Antalra, Polt Péterre, valamint a nyomozóhatóság függetlenségére nézve, akkor ez a bomba bizony fel is robbant. Az most a kérdés, hogy mi van még a Magyar Péter vadásztarisznyájában. Ellenségeinek azt tanácsolom, hogy ne bízzák el magukat vele szemben.” Pestiesen szólva az sem semmi, amikor a következő fejtegeti: ha a rogáni propagandagépezet valóban olyan giga és polipszerű, ahogy az látszik, akkor Magyar Péter esélyei nem jók.  

Úgy látja egyébként, hogy lesznek még lázadók, Magyar Péternek – mint fogalmazott, szerencsére – lesznek követői, de egyelőre nem érzékelni a tisztulást. „A Fideszben, magas és alacsony szinten is sokan szimpatizálnának a radikális reformok gondolatával és a Lölő-jelenség felszámolásával. Ennek bekövetkeztével azonban még a jelek szerint várni kell. Most összezárás van” – mondta.

Pesty László mindenesetre nagyon szerencsétlennek tartja, hogy Vargát „...– ez egy opció – belekényszerítik abba, amibe”.  Úgy látja, hogy újságírók és influenszerek olyan színvonalon teregetik ki a családi szennyest, mint amit legutóbb a kilencvenes évek nem is bulvár, hanem hazugságújságjában, a Kacsa Magazinban olvashattunk. „Ráadásul egy a teljes magyar társadalmat, 10 millió embert érintő kérdést is erre a szintre akarnak lerántani. Ez egyszerre kontraproduktív és tragikus és gusztustalan” – vélekedett.

A teljes interjút itt olvashatják.

Forrás: Magyar Hang